maandag 17 augustus 2009

Dag 11: Disneyland


Vandaag is Disneyland aan de beurt. Dit park gaat om 8.00 uur open, dus vroeg uit bed. Als we door mainstreet lopen (op zoek naar het Kasteel, geintje) nemen we gelijk bij het bakkertje ons ontbijt mee.

Tycho mag de eerste attraktie kiezen, hij kiest voor de Matterhorn (tja je raadt het al, een achtbaan), want die heeft hij nog nooit gedaan. Ik wandel door voor fastpassen van…… toy story, space mountain was nog gesloten vanwegen een storing.

Matterhorn werd goed gekeurd. Eerst nu ons ontbijt wegwerken en op naar de volgende attraktie, Finding Nemo. Een leuke attraktie waarbij je met een onderzeeĆ«r opzoek gaat naar………


Het werd tijd voor de fast pass van Toy story. Nu we midway mania hebben gedaan valt deze toch wel een beetje tegen. Maar bij gebrek aan beter toch goed gekeurd. Op naar Utopia altijd goed voor een rondje racen, met natuurlijk Tycho achter het stuur.

Op naar Toon Town.



Deze is veel groter en leuker dan in Florida, velen figuren hebben hier hun huis en natuurlijk wordt ook hier de achtbaan uitgeprobeerd en gaan we op de foto bij Mickey.

Om 15.30 uur zitten we gewapend met een ijs klaar voor de parade.

Deze was vanwegen the Year off Celebrations 1 groot feest.





Na de parade maken we onze tijd vol met attrakties en eten tot Fantasmic begint. Deze is hier niet in een apart stadion maar wordt gehouden op het water waar de grote witte rader boot op vaart. Er worden al vanaf 5 uur plaatsen gereserveerd. (Dit zagen wij niet echt zitten, dan maar iets minder zicht) Om 7 uur ga ik dan toch richting het water om nog een beetje goede plaats te bemachtigen. De mannen gaan nog 2 fastpassen doen en ik wacht, zit, wacht, zit…….. Eindelijk is het 9 uur en gaat de show van start. De meningen zijn verschillend, maar al met al ook een hele mooie show. Je staat er hier dichter op dan in WDW wat wel iets extra’s geeft.
Na Fantasmic is het vuurwerk aan de beurt. Groots als altijd, maar het is geen wishes. Wel is het erg leuk dat dumbo hier ook om het kasteel heen vliegt.
Moe maar voldaan gaan we terug naar ons hotel. Het grootste voordeel van Anaheim is dan je gewoon te voet terug gaat naar je hotel. Geen volle bussen of trammetjes terug naar de auto gewoon even de benenwagen. Voor ons was het 10 minuten lopen naar het hotel.


(elk jaar maken we van Tycho een foto bij het zwaard en zien hem groeien)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten