woensdag 29 juli 2009

Dag 6: Reisdag Yosemite-Monterey

Vandaag hebben we uitgeslapen 7.00 uur! We pakken onze spullen in en vertrekken na een stevig ontbijt (donutsen) naar Monterey. Dit is een rit van ongeveer 4 uur. Het is een rustige weg om te rijden met mooie natuur. Met 1 stop rijden we rond 12.00 uur Monterey binnen. Helaas is de kamer nog niet beschikbaar. Omdat de temperatuur rond de 18 graden is en het dus geen zwembad weer is, besluiten we om vanmiddag de 17 miles drive al te gaan rijden.
Na betaling van $9.25 mogen we de drive berijden. De 17 miles drive is een (kust) weg met 21 stops met mooie uitzichtpunten. De zeeleeuwen liggen op sealrock te zonnen baden en ook de squirrels laten zich hier weer bewonderen. De kust is op sommige punten ruig wat een mooi beeld geeft.
Na 1 ½ uur houden we het voor gezien. We zijn weer een ervaring rijker. We vervolgen onze route naar de Fisherman’s warf. Dit is een slap aftreksel van San Francisco. Binnen een ½ uurtje staan we dan ook weer bij de auto. We beginnen nu wel honger te krijgen (want een koker chips voor lunch is niet echt voedzaam! We rijden naar een shoppingmall voor een lekkere orange chicking voor ons en voor Tycho een sub(way) De mall zelf is verder niet super. We zoeken met Tom naar een Target om zo de dag nog wat te rekken. Naast de Target zit nog een Marshalls waar Tycho een paar stoere streetskaters ziet.
En zo is er weer een dag voorbij van onze vakantie.
Morgen rijden we door naar San Luis Obispo.

Gereden afstand voor vandaag 170 miles

1 opmerking:

  1. Zo, ik ben weer bij (alleen lopen jullie nog ietsje achter). Vooral die laatste foto in Yosemite is echt geweldig zeg. Die mag mooi vergroot en ingelijst worden voor in de woonkamer.

    Verder veel herkenbare dingen. Monterey was aan jullie niet echt besteed volgens mij. Toch wel de prachtige (en dure) golfbanen gezien tijdens de 17miles drive ;-) !??!

    Ben benieuwd hoe de kustroute verder bevalt of jullie een beetje geluk met het weer hebben gehad. Dat is wel vrij cruciaal voor deze mooie route. Jullie zijn in ieder geval inmiddels aangekomen in Anaheim, als alles goed is !

    Veel plezier de komende dagen !

    Gr.

    Robert-Jan

    BeantwoordenVerwijderen