zaterdag 25 juli 2009

Dag 2: San Francisco

Vandaag was het vroeg dag. Om 4.00 uur zijn we alle 3 wakker. We blijven nog liggen tot 5.00 uur maar gaan er dan toch uit. Om 6.15 uur gaan we onderweg voor het ontbijt bij Mels Diner, een echt amerikaans eet cafe

We nuttigen een alle 3 een calorierijk ontbijt (in de hoop dit er vandaag wel weer uit te lopen). Terug bij het hotel kopen we een 3 daagse kaart voor al het openbaarvervoer en gaan op pad. Omdat het nog vroeg is gaan we eerst opzoek naar de Painted Ladies (de bekende huisjes uit Full house). Door de mist is het niet helemaal droog en het is ook redelijk koud.

We zakken nu met de bus en cable car af richting Pier 39. De temperatuur wordt gelukkig al wel wat beter. De lucht wordt al lekker blauw. Maar de Golden Gate blijft gehuld in Mist. We brengen een bezoek aan Ghirardelli en de free sample smaakt e goed! Bij de 3de winkel van Ghirardelli (en free sample) nemen we een warme chocolademelk met een chocolade croisant.

Via fishermans warf lopen we naar Pier 39, een bezoek bij de zeeleeuwen mag dan natuurlijk niet worden overgeslagen.
.
Pier 39 is een erg gezellig (uitgaans) gebied met velen terrassen en winkeltjes.

Met de tram gaan we rond het middag uur opweg naar Union Squire. (een groot winkel gebied met o.a macy’s)

We gaan nu wel wat moeite krijgen met het tijdsverschil maar we zetten door. De mannen slagen bij Old Navy, beide voor american flag shirts en Tycho weet ook nog wat te kopen bij Gap. Voor het avond eten gaan we eten bij de Cheese Cake Factory. We zijn hier rond 15.00 uur maar kunnen niet direct aan tafel. Er is een wachttijd van 45 min. (wie gaat er nou eten om 15.00 uur?)
Na het eten, wat weer goed heeft gesmaakt (en een pine apple cheesecake to go voor vanavond) gaan we met de Gable Car terug naar ons hotel. Tycho kon nu ook aan de buitenkant hangen. Wel stoer vond hij dat.

Nu nog even vol houden om zo het snelst weer in ons ritme te komen.

Morgen gaan we naar Alcatraz en fietsen over de Golden Gate Bridge. Hopelijk is het weer in de vroegte wat beter en zijn we een wat latere tijd wakker dan vandaag.
Tot morgen weer.

2 opmerkingen:

  1. Leuke dag, we zijn benieuwd naar de foto's.
    En inderdaad, wie verwacht er nu dat je 's middags om 3 uur 45 minuten moet wachten om te kunnen eten.
    Morgen op de fiets ??

    Alex

    BeantwoordenVerwijderen