dinsdag 28 juli 2009

dag 5: Yosemite

Wederom een sportieve dag. Vandaag gaan we naar Yosemite.
De dag begint nog steeds vroeg vandaag allemaal om 5.30 uur wakker. We tutten nog wat aan, skypen nog even naar Nederland en gaan vervolgens ontbijten.
Om 7.30 uur rijden we richting Yosemite. De weg is aardig kronkelig maar geeft wel vele mooie vergezichten. Onderweg worden we ingehaald door een hert. Dit was ook het enige “wilden´ dier (naast de squirel) welke we gezien hebben. We maken verschillen de stops bij o.a. Tunnel View,


Swinging Bridge


en Yosemite Village. Hier parkeren we de auto en gaan met de bus verder naar verschillende punten. We wandelen door de mooie omgeving want anders kan ik het niet noemen. Tycho vermaakt zich kostelijk bij de verschillen creeks. Helaas hadden we geen zwemkleding voor hem bij dus het bleef bij pootje baden. Voor de lunch gaan we “picknicken” bij de Park winkel kopen we broodjes en drinken en rijden naar de picknick plaats bij El Capitan. Hier genieten we van het uitzicht en ons broodje.

Als laatste maken we nog een stop bij de bridel falls, we wandelen een stukje naar boven om de waterval van iets dichter bij te bekijken.



Rond 15.00 uur rijden we terug naar het hotel. Na een milkshake te hebben gehaald bij de mac gaan we lekker nog even zwemmen. Met een temperatuur van rond de 40 graden is dat geen straf.

Morgen is weer een reisdag, dan laten we dit mooie gebied achter ons en verruilen het voor Monterey (aan de kust)

Nog een paar foto's dan:



3 opmerkingen:

  1. Hi Arianne, lekker he, iedere ochtend zo vroeg wakker ;-) Leuk verslag ! Ook prachtige bomen / natuur in het park

    We blijven jullie volgen

    Alex

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Arianne & familie,

    Ik heb zojuist even alles gelezen wat je tot nu toe op de site hebt geplaatst. Leuk verslag, ook heerlijk herkenbaar, tot nu toe allemaal dingen die wij de afgelopen meivakantie ook hebben gedaan.
    Veel plezier in Monterey!

    Groetjes, Marjol

    BeantwoordenVerwijderen
  3. haha ja je hebt zo wat aan je dag als je vroeg opstaat. Wij zijn inmiddels weer in nederland maar vind het super om jullie verhalen te lezen

    BeantwoordenVerwijderen